Blog

ISLANDI (islanští koně)

Islandský kůň (Islandský pony) je odolné plemeno vyšlechtěné na ostrově Island. Vzniklo díky norským přistěhovalcům, kteří na ostrov přivezli norské poníky, postupem času se na ostrov začali převážet i koně ze Skotska a Irska, ze zdlouhavého křížení se nakonec zformovalo nové plemeno. Na Islandu je od roku 930 zakázaný chov jiných plemen, aby se zachovala čistota islandského ponyho.I přes svou malou kohoutkovou výšku 125 - 134 cm je řazen mezi koně, nikoliv mezi poníky. Hlava islandského koně má velmi hrubé rysy. Krk je poměrně malý a krátký. Hřbet koně je dlouhý, hrudník vždy hluboký. Islandský kůň má krátké nohy, které mají ale silné klouby a pevná kopyta. Hřívu mají tito koně hustou a tvrdou.
Ačkoli islanďan nepůsobí nijak ušlechtile, má perfektní stavbu těla, která mu umožňuje nošení těžkých nákladů na dlouhé vzdálenosti. Je schopen bez problémů nosit dospělého člověka. Jako jedni z mála plemen jsou schopni se dožít až 30 let.
U tohoto plemene je povoleno 15 typů barev a kombinací, včetně strakáčů pibalda a skewbalda. Nejčastějším zbarvením je ryzák s hřívou a ohonem v barvě lnu.
Islandský kůň má dobráckou povahu, je skvělý i do rodin s dětmi. Má rád lidi.

Islandský kůň je téměř všestranné plemeno, vyniká svými pěti chody - krok, klus, cval a dva typy mimochodů: rychlý skeid a pomalejší tölt.
Tento kůň vyniká velkou sílu v zápřahu i v jezdeckých schopnostech pod sedlem. V hlavním městě Rejkjavíku se běhají největší rovinové klusácké dostihy pod sedlem.
! nashle zase příště!

Celý článek

Ariana Grande

Ahojky lidi! tak vám ukážu kolekci mojí oblíbené zpěvačky...ARIANY GRANDE!!!!!!!!!!!!

Celý článek

Beam

toto je beam!na prvním obrázku je jaro a Beam je docela světlý.Na druhé je léto a Beam je tmavější ale je to jeden poník a můj!

Celý článek

ahoj lidi

tak co? s Beamem se možná za 2 týdny na ZÁVODY!!! podporujte mě  že si z galerie zkopírujte moje jméno!

Celý článek

Čau!

čau lidi dneska ve škole Sázavske nic moc..

tak co? těšíte se na volno? JÁ JO!!!!!

Celý článek